Wednesday, 6 June 2012

Cara daftar MAYBANK2U


"Cara-cara Untuk Mengaktifkan Akaun Maybank2u Anda"
Langkah Pertama :

Langkah pertama ini hanya untuk orang yang belum daftar lagi di laman web maybank2u,anda boleh terus ke langkah kedua jika anda sudah daftar di laman web maybank2u.Pastikan anda sudah daftar maybank2u phone tac kerana Anda akan dapat nombor tac anda melalui sms yang dihantar pada no tel. bimbit anda yang anda
daftarkan di mesin ATM sebelum ini. .


Ok, bila dah buat semua tu, pergi ke laman web
Ikuti langkah-langkah berikut:
1. Pergi ke mesin ATM Maybank yang berdekatan, masukkan kad
macam biasa, pada Menu, pilih Maybank2u.
2. Kemudian pilih ”Pin Laluan maybank”.
3. Ikut langkah seterusnya, masukkan pin kod pilihan anda. Anda
akan gunakan pin ini untuk aktifkan akaun di laman
maybank2u.com.my nanti.
4. Ingat pin kod anda baik-baik.
5. Penting : Buat semula langkah 1, pada Menu, pilih ”maybank2u phone tac”.
6. Ikut langkah yang diterangkan, masukkan no telefon bimbit anda,
dan ikut langkah seterusnya sehingga selesai.
7. Selesai.
http://www.maybank2u.com.my klik pada Login. Anda akan dibawa ke
paparan macam di bawah ni.


Klik pada ”First time log in please click here
Kemudian klik pada butang “Accept

Ok, kemudian anda isikan nombor kad maybank anda pada
Access Number
(no. yg tertulis pada kad ATM anda – 16 nombor.)
Pada ruangan Pin , isikan pin kod yang anda buat pada mesin ATM
sebelum ini.
Kemudian Klik pada butang ”Activate

Pada ruangan ini, isikan username, dan password pilihan anda.
Ini adalah untuk anda login maybank2u.com.my nanti.
Username - username pilihan anda
Password - password pilihan anda
Confirm password – masukkan sekali lagi password pilihan anda.
Siap.
"Cara-Cara Untuk Transfer Duit Dan Buat Pembelian"
Langkah Kedua :
Ok, sekarang anda dah pun login akaun maybank2u anda.
Di sini akan diterangkan macam mana nak transfer duit untuk buat
Pembelian Melalui Internet.
Klik pada Accounts & Banking.
Kemudian

Kemudian Klik pada Transfers macam kat bawah ni.

Kemudian klik pada New 3rd party account party account transfer.

Kemudian klik pada Request a TAC number. Anda akan dapat nombor
tac anda melalui sms yang dihantar pada no tel. bimbit anda yang anda
daftarkan di mesin ATM sebelum ini.
Isikan Amount = $$
Pada ruangan To 3rd Party Account Number isikan no. akaun Penerima,
pada recipient email, isikan email Penerima.
Kemudian klik butang Continue.

Pada paparan seterusnya, isikan nombor tac yang anda dapat melalui
sms (6 angka). Kemudian klik pada Confirm.
Pastikan nama pemegang akaun adalah sama dengan nama Penerima.
Kalau semuanya ok, klik pada Confirm. Selesai.
*Setelah log out dari maybank2u, jangan lupa untuk print screen logout
summary anda.
Caranya, tekan printscreen pada keyboard anda, kalau laptop, tekan
fn+printscreen.
Buka program Paint, klik edit kemudian klik paste.
Save bukti bayaran ini pada tempat senang cari. Cth – desktop.
Selesai. 
HOT NEWS